HİCAZ SİRTO Bestekar: Sultan Abdülaziz Osmanlı Müzikleri
HİCAZ SİRTO Bestekarı: Sultan Abdulaziz Muhteşem Ezgi
Bestekar Türk Osmanlı Hanedanları – Osmanlı Devleti Sarayı Müzikleri
Genç Piyanist Güneş Yakartepe, “HİCAZ SİRTO Oyun Havası ” Eserini Piyano ile Solo çaldı.
Arka Perde Sinevizyon ile Abdülhamit han Eserlerinden Görüntüler Eşlik etti.
Osmanlı Sarayı Müziği Besteleri Piyano Solo Serisi: 9
Genç Osmanlı Piyanist Beğeni, Destek ve Güzel Yorumlarınızı Bekler.
HİCAZ SİRTO Oyun Havası ve Sultan Abdulaziz Eseri Hakkında Bilgi
Hicaz Sirto – Beste: Sultan Abdülaziz
Makam: Hicaz – Usûl: Sofyan
İcra edenler: Kuyruklu piyano Solo
SULTAN ABDÜLAZİZ Sultan Abdülaziz 8 Kasım 1830 tarihinde Topkapı Sarayı’nda dünyaya geldi. Sultan II.Mahmud ile Pertev Niyal Valide Sultan’ın oğludur. Sultan Mecid’in 1861 yılında ölümü üzerine padişah oldu. Çocukluğunda şehzâdelere mahsus saray okulunda eğitildi. Şehzâdeliğinde Vidinli Hoca Efendi’den, padişah olduktan sonra da Akşehirli Hasan Fehmi Efendi’den güzel kültür dersleri aldı. Resim sanatından anlar, güzel yazı yazardı.
Özellikle rik’a ve celi sülüs türü yazılarda ustaydı. Piano ve lavta çalmakla birlikte her sazı biraz kullanır, iyi ney üflerdi. Mûsikiyi Saray’da öğrendi.
Sultan Aziz, ne III.Selim, ne de babası II.Mahmud gibi kudretli bir mûsikişinas değildi. Ancak Türk mûsikisine tutkun olan bu tahtta kaldığı sürece, saraydaki Batı Mûsikisi egemeliğine son vermek istemişti. İyi ahlâklı, biraz delişmen tabiatlı, pehlivan yapılı, yeniliğe taraftar, devletin başındaki gaileleri bilen bu padişah 1876 yılında tahtından indirildi. Bu olaydan beş gün sonra 4 Nisan 1876 tarihinde intihar ederek hayatına son verdi. Öldürüldüğü de ileri sürülür.
Ney çalmasını Neyzen Yusuf Paşa’dan öğrenmişti. Şevkefza ve muhayyer makamlarından iki şarkısı ile hicaz makamından bir sirtosu biliniyor.
Sirto (Syrtos, Sirtos, Syrto), Yunanca Yunanistan’ın ulusal dansı ve müziği olarak bilinir. Sirto tüm Yunanlar tarafından farklı formlarda yapılır. Sirto kelimesi Yunancada sürüklemek, kaydırmak kelimesinden gelmektedir. 2/4 ya da 4/4 ritime sahiptir.
Sirtolar Kıbrıs’ta çok sevilen oyun türleri arasında yer almaktadır. “ Sirto “ sözcüğü, Türkçe bir sözcük olmasa da ezgilerinde ve hareketlerinde Türk motifleri açıkca görünmektedir. Bugün çok sevilen ve oynanan Aziziye Sirto(Hicaz Sirto) oyununun ezgisi Sultan Abdulaziz ’e aittir. Rumlarda da bu oyun Azizies Sirtos olarak adlandırılmıştır.
Sirto oyunlarının her birirnin ayrı ayrı isimleri vardır
Kategori Yaşam Eklenme Tarihi 2 ay önce Kanal Sahibi Şikayet Et Açıklama Hicazkar Sirto Composer Sultan Abdulaziz Music Of Ottoman Empire Abd Al Aziz His Imperial Majesty Ottoman Turkish Abdü´l Âzīz Yorumlar İlginizi Çekecek Videolar HİCAZ SİRTO Beste Sultan Abdülaziz Osmanlı Müzik
Hicazkar Sirtosu Hicaz Sirto Beste Sultan Abdülaziz Osmanlı Müzik Aziz Padişah Usül Yürük Klasikler Piyano Enstrümantal Peşrev Saz Rum Semaisi Eseri Eserleri Padişah Osmanlı Devleti Yunan İmparatoru Usül Yürük Klasikler Bestekarlar Sultani Padişah Padişahı Piyano Kral Hanedan Soy Musiki Devleti Abdul Azizi Aziz Han Abdulaziz Abdül aziziye Azize Piyano Solo Osmanlılar Musikisi Müziği Saray Yıldız Sarayı Klasik Türk Marş Ana Büyük Askeri Bando Dolmabahçe TBMM Meclis Başkanı Topkapı Milli Saraylar Osmanlıca Ders Eğitim Sultanı Der Saadet Genç Piyanist Piano Zade Resital Sound Akustik Resital Music Resitali Solosu Sultan hicaz sirtosu neşeli kıvrak nağme sahip rağmen vakarı mağrur insanı çok derin etkiler havaları Neşe Cıvıl Hareketli Kategori Yaşam Eklenme Tarihi 2 ay önce Kanal Sahibi Şikayet Et Açıklama Hicazkar Sirto Composer Sultan Abdulaziz Music Of Ottoman Empire Abd Al Aziz His Imperial Majesty Ottoman Turkish Abdü´l Âzīz Yorumlar İlginizi Çekecek Videolar