Sultani Besteler SULTAN ABDÜLAZİZ Anma Günü, Hicaz Sirto,

0
1798

Hicaz Sirto, SULTAN ABDÜLAZİZ ANMA GÜNÜ Şarkıları-Eserleri-Müzikleri, Osmanlı Sultanı Bestesi

Sultan Abdülaziz Anma Günü, Yaşamı Eserleri Sanatı, Besteleri, Müzikleri ve Kültür Yapıtları. Sultani Besteler Sunumu, Dönemin Osmanlı Saray Musikisi ve Şarkıları
PİYANO RESİTALİ: SULTANİ BESTELER Sultan Abdülaziz ve Eserleri Piyanist Güneş Yakartepe
Gultepe Kultur Merkezi, Istanbul, Turkey
47. Sultani Besteler: Sultan Abdülaziz ve Eserleri
Etkinlik Tarih:2016-03-18 Saat: 20:00
Sunu ve Konser Mekanı: Kağıthane Gültepe Kültür Merkezi, Istanbul
Konser ve Anma Etkinliği:47. Sultani Besteler: Sultan Abdülaziz ve Eserleri
Sanat Yönü Çok Güçlü Olan Osmanlı Padişahı, Sultan Abdülaziz Hem Klasik Batı Formunda Hem Türk Müziği Formunda Eserleri ile Müzik Tarihine Damgasını Vurmuştu.
Sultana İthaf Edilen Aziziye Marşı,
Sultan Abdülaziz’in Eserleri; Invitation A La Valse, Hicaz Sirto ve Hicaz Mandra
Oğlu Şehzade Mehmet Seyfettin Osmanoğlu ve Torunu Gevheri Sultanın Besteleri
Sultan Abdülaziz Döneminin En Önemli Müzisyenleri Hacı Arif Bey ve Zekai Dede’nin Eserleri
Piyano: Güneş Yakartepe
Kanun: Ramazan Söyler
Sunan-Hazırlayan: Zerrin Yakartepe
Sultan Abdülaziz Anma Günü, Yaşamı Eserleri Sanat-Müziğe Bakışı Sunum ve Konseri
19. Yüzyıl Osmanlı Sultanı Abdülaziz Dönemi, Osmanlı Sarayı Müzikleri, Klasik Türk-Osmanlı Musikisi ve Klasik Batı Müziği (Sinevizyon ve Tarihi Görüntüler Eşliğinde)
Metin Yazarı: Araştırmacı-Yazar Zerrin Yakartepe
Sultan Abdülaziz Han’ın kağıthane de ilişkileri ve önemli eserleri nedeniyle Etkinlikleri düzenlendi.
Osmanlı Sultanı Padişah Abdülaziz Hayatı Eserleri, Sanat ve Müziğe Bakışı, Sinevizyon ve Sunumlar Eşliğinde.
19. Yüzyıl Osmanlı Sultanı Abdülaziz Devrii, Osmanlı Sarayı Müzikleri, Klasik Türk-Osmanlı Musikisi ve Klasik Batı Müziği.
Kağıthane Belediyesi katkıları ile Sultan Abdülaziz Han’ın Sanatsal Yönü Anlatıldı. Besteleri çalındı.

SULTAN ABDÜLAZİZ Müzik Hayatı, Kimdir?

Sultan Abdülaziz 8 Kasım 1830 Tarihinde Topkapı Sarayı’nda Dünyaya Geldi. Sultan II. Mahmud ile Pertev Niyal Valide Sultan’ın Oğludur. Sultan Mecid’in 1861 Yılında Ölümü Üzerine Padişah Oldu. Çocukluğunda Şehzâdelere Mahsus Saray Okulunda Eğitildi. Şehzâdeliğinde Vidinli Hoca Efendi’den, Padişah Olduktan Sonra Da Akşehirli Hasan Fehmi Efendi’den Güzel Kültür Dersleri Aldı. Resim Sanatından Anlar, Güzel Yazı Yazardı.
Özellikle Rik’a ve Celi Sülüs Türü Yazılarda Ustaydı. Piano ve Lavta Çalmakla Birlikte Her Sazı Biraz Kullanır, İyi Ney Üflerdi. Mûsikiyi Saray’da Öğrendi.
Sultan Aziz, Ne III.Selim, Ne De Babası 2. Mahmud Gibi Kudretli Bir Mûsikişinas Değildi. Ancak Türk Mûsikisine Tutkun Olan Bu Tahtta Kaldığı Sürece, Saraydaki Batı Mûsikisi Egemeliğine Son Vermek İstemişti. İyi Ahlâklı, Biraz Delişmen Tabiatlı, Pehlivan Yapılı, Yeniliğe Taraftar, Devletin Başındaki Gaileleri Bilen Bu Padişah 1876 Yılında Tahtından İndirildi. Bu Olaydan Beş Gün Sonra 4 Nisan 1876 Tarihinde İntihar Ederek Hayatına Son Verdi. Öldürüldüğü De İleri Sürülür.
Ney Çalmasını Neyzen Yusuf Paşa’dan Öğrenmişti. Şevkefza ve Muhayyer Makamlarından İki Şarkısı ile Hicaz Makamından Bir Sirtosu Biliniyor.


Etiketi; SULTAN ABDÜLAZİZ Müzik Hayatı, Kimdir Sanat Yönü Çok Güçlü Olan Osmanlı Padişahı, Abdülaziz Hem Klasik Batı Formu Türk Müziği Musiki Müzikleri Tarihi Damga İthaf Edilen Aziziye Marşı, Piyano Resitali Sultani Besteler Sultanı Abdül Aziz Piyanist Güneş Yakartepe Event Olay Kultur Merkezi, Istanbul, Turkey Eserleri Etkinlik Anma Etkinliği Sunu Konser Mekanı Kağıthane Gültepe Kültür Merkezi, Istanbul Sultani Besteler Abdulaziz Eser Event Olay Türkü Yapıtları Besteler Sunumu, Dönem Devri Ottaman Empire

CEVAP VER